• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 23 березня – Всесвітній метеорологічний день (Water Meteorological Day)

23 березня – Всесвітній метеорологічний день (Water Meteorological Day)

2023-03-23

/Files/images/оеаьлпр.jpg

У 1960 році Всесвітня метеорологічна організація оголосила 23 березня Всесвітнім метеорологічним днем. Мета – акцентування важливості метеорології і метеорологічної служби у забезпеченні добробуту населення.

Відзначення Всесвітнього метеорологічного дня є нагодою привернути увагу органів державної влади, широкої громадськості до такої важливої проблеми, як вплив погоди, клімату, водних ресурсів на забезпечення збалансованого розвитку країни, необхідності зміцнення науково-технічного потенціалу вітчизняної гідрометеорологічної служби, діяльність якої значною мірою сприяє економічному та соціальному розвитку суспільства.

Широкомасштабна агресія російської федерації в Україні є найбільш масштабною та руйнівною з часів Другої світової війни. Постійні обстріли призводять до забруднення повітря, пожеж та розповсюдження забруднювальних речовин у довкіллі. Це сприяє пришвидшенню змін клімату по всій планеті, а особливо, у Північній півкулі.

За останніми підрахунками Міндовкілля та міжнародних експертів, внаслідок війни зафіксовано щонайменше 33 млн тонн викидів СО2 екв (обсяг діоксиду вуглецю).

Зміна клімату впливає на всіх нас. Проте ми досі не приймаємо швидких рішень, а лише займаємося усуненням наслідків та намагаємося адаптуватися до змін навколо нас.

Рівень освіти – це головний фактор, що дозволяє точно спрогнозувати ступінь поінформованості суспільства щодо проблем зміни клімату. Інвестуючи у якісну освіту, ми зможемо направити нове покоління на правильний шлях для вирішення цієї глобальної проблеми.

Є три напрямки, де освіта і боротьба зі зміною клімату доповнюють один одного. По-перше, освіта – це знання, по-друге, освіта – це виклик нашій апатії, по-третє, освіта дає ті технічні знання, яких так бракує для створення кращого майбутнього з інноваціями.

Кiлькiсть переглядiв: 65

Коментарi