• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 22 березня Всесвітній день водних ресурсів!

22 березня Всесвітній день водних ресурсів!

2023-03-22

/Files/images/vdvr3.jpg

Всесвітній день води бере свій початок від Конференції з довкілля та розвитку, що мала місце у 1992 році в Ріо-де-Жанейро. Основною причиною святкування цього дня є швидке зменшення запасів питної води. Генеральна асамблея ООН оголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів. Метою проведення цього Дня є підвищення рівня обізнаності про значення і важливість води для продовження життя на Землі, а також про те, як раціональне використання водних ресурсів сприяє підвищенню рівня економіки і соціального добробуту.

22 березня є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важність водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства.

Широкомасштабна російська агресія проти України завдала значної шкоди водним ресурсам України. Забруднені річки, озера, водосховища, а також Чорне та Азовське моря.

Тернопільський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді рекомендує закладам освіти області провести тематичні заходи – бесіди, вікторини, години спілкування, ігри, а також долучитися до практичної природоохоронної роботи – розчищення, упорядкування річок та їх прибережних захисних смуг, укріплення берегів, догляд за притоками і джерелами, що формують водозбірний басейн.

Кiлькiсть переглядiв: 68

Коментарi