• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 21 березня – Всесвітній день лісів (World Forestry Day)

21 березня – Всесвітній день лісів (World Forestry Day)

2023-03-21

/Files/images/1425.jpg

Ліси називають «легенями планети»: вони поглинають вуглекислий газ і виділяють кисень.

Ліс – це безцінний дар для всього людства, зелені «легені планети» та колиска біорізноманіття. Дерева затримують поверхневий стік талих і дощових вод, послаблюють силу вітру, захищають ґрунт від ерозії, очищають забруднене повітря, продукують кисень, регулюють температуру та роблять клімат більш вологим.

Ліси також мають велике естетичне значення і відіграють важливу роль в охоронні здоров’я. Відпочинок на лоні природи облагороджує почуття, зміцнює здоров’я, дарує життєдайну енергію, натхнення до праці та творчості.

Широкомасштабна російська агресія нанесла масштабної шкоди лісовому господарству – знищено мільйони гактарів лісу, лісосмуг, значної шкоди нанесено природо-заповітним об’єктам.

Тернопільський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді рекомендує закладам освіти області провести тематичні заходи – бесіди, вікторини, години спілкування, ігри, долучитися до практичної природоохоронної роботи – закладання шкілок лісових культур, прибирання лісових смуг, висадка лісу, а також взяти участь у трудових акціях "Юннатівський зеленбуд" та "Ліси для нащадків".

Кiлькiсть переглядiв: 70

Коментарi