• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тренінг з кліматичної освіти "Клімат змінюється. Час діяти!"

Тренінг з кліматичної освіти "Клімат змінюється. Час діяти!"

2021-03-16

/Files/images/Рисунок1.jpg

/Files/images/тренінг5 (1).jpgЗ метою підготувати педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти до організації і здійснення кліматичної освіти здобувачів знань 16 березня 2021 року на базі Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відбувся І етап циклу тренінгів з кліматичної освіти «Клімат змінюється. Час діяти!».

В тренінгу взяли участь 19 педагогів закладів загальної середньої та позашкільної освіти області та м. Тернополя.

Тренінг провели Гевко Галина Ярославівна та Павлусик Ольга Леонідівна, керівники гуртків ТОЦЕНТУМ, тренери з кліматичної освіти.

/Files/images/тренінг6.jpgУчасники тренінгу ознайомились з базовими поняттями програми, поглибили знання про клімат; переглянули відео «Клімат змінюється» з подальшим обговоренням про те як змінився клімат в Україні за останні 20 років; прослухали міні-лекцію «Що таке «клімат», «глобальне потепління», «парниковий ефект», причини змін клімату і до чого тут люди?»; працювали у групах на тему:«Негативні наслідки змін клімату на екологію, соціальне середовище, економіку»; прослухали інформацію «Діти проти змін клімату»; виконали вправу: «Глобінго»; рольову гру «Журналіст, вчитель, політик, міліонер, житель планети Земля»; написали «Послання у майбутнє», перевірили чи справдились очікування вправою «WOW» і «OOPS» та на завершення виконали вправу «Квіти побажань».

Отримані знання педагоги будуть використовувати у своїй роботі при проведенні уроків, занять гуртків та виховних заходів.

Кiлькiсть переглядiв: 137

Коментарi