Діти Голодомору

2018-10-18

/Files/images/golodomor_8ccc5.jpg

Щороку у листопаді Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 рр.

Міжнародна акція із вшанування дітей Голодомору, замучених і тих, які вижили й через все життя пронесли страшний спогад про злочин сталінського режиму, стартувала 1 вересня 2018р. та потужно набрала обертів у жовтні-листопаді цього року.

У 85-ту річницю Голодомору протягом 85 днів у 85-ти країнах світу мають відбуватися акції, мета яких об’єднати українців, розповісти громадянам інших країн про голодомор в Україні.

Педагоги та вихованці Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді завдяки співпраці з Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору» склали страшні списки дітей – жертв Голодомору, про які раніше замовчувалося. Ще до сьогодні остаточні списки уточнюються. (Додаток 1)

Під час проведення бесід, спогадів, виставок тематичної літератури, майстер-класів з виготовлення пам’ятних значків, свічей пам’яті педагоги закладу позашкільної освіти зачитують списки дітей – жертв Голодомору, ознайомлюють вихованців з страшними сторінками історії українського народу і закликають освітянську громаду приєднатися до міжнародної акції «Запали свічу пам’яті» та присвятити її дітям, які не повернулися за шкільні парти 1 вересня 1933р.

Кiлькiсть переглядiв: 321

Коментарi